7 tips en trucs om je haar terug gezond te maken na te veel kleuren

7 tips en trucs om je haar terug gezond te maken na te veel kleuren

Als je je haar te veel hebt gekleurd, kan het droog, beschadigd en broos aanvoelen. Maar dat betekent niet dat je haar voorgoed beschadigd is! Met de juiste verzorging en behandelingen kan je je haar weer gezond maken. Hier zijn enkele tips en trucs om je haar weer gezond te krijgen na te veel kleuring.

1. Gebruik een milde shampoo

Gebruik een milde shampoo die speciaal is ontworpen voor beschadigd haar. Vermijd shampoos die sulfaten bevatten, omdat deze je haar kunnen uitdrogen. Kies in plaats daarvan voor shampoos met voedende ingrediënten zoals arganolie of kokosolie. Was je haar niet te vaak, want dit kan ervoor zorgen dat de kleur sneller vervaagt.

2. Vermijd hitte-stylingtools

Hitte-stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen kunnen je haar beschadigen en uitdrogen. Vermijd het gebruik van deze tools zo veel mogelijk. Als je ze toch wilt gebruiken, gebruik dan altijd een hittebeschermend product voordat je begint.

3. Gebruik een haarmasker

Gebruik regelmatig een haarmasker om je haar te voeden en te herstellen. Kies een masker dat speciaal is ontworpen voor beschadigd haar en laat het minstens 10 minuten inwerken voordat je het uitspoelt. Je kunt ook een zelfgemaakt haarmasker proberen, zoals een masker van avocado of kokosolie.

4. Trim regelmatig je haar

Regelmatig je haar laten knippen kan helpen om gespleten haarpunten te voorkomen en je haar er gezonder uit te laten zien. Laat ongeveer elke zes tot acht weken een paar centimeter van je haar afknippen om de gezonde haargroei te stimuleren.

5. Drink voldoende water

Water is essentieel voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Drink minstens acht glazen water per dag om je haar van binnenuit te hydrateren.

6. Eet gezond

Een gezond dieet kan helpen om je haar gezond te houden. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen zoals ijzer, vitamine A en B, zink en eiwitten. Voeg voedingsmiddelen toe zoals noten, vis, eieren, groenten en fruit om de gezondheid van je haar te ondersteunen.

7. Overweeg een haarkleurcorrectie

Als je te veel kleur in je haar hebt, kan het zijn dat je een haarkleurcorrectie nodig hebt om je haar terug te brengen naar zijn natuurlijke kleur. Overweeg om een professional in te schakelen om je te helpen de kleur van je haar te corrigeren zonder verdere beschadiging.

Met deze tips en trucs kun je je haar weer gezond maken na te veel kleuring. Vergeet niet dat het tijd kan kosten om je haar te herstellen, dus wees geduldig en blijf consequent voor de beste resultaten.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.